Jeg vidste godt jeg kunne lide Marrakech. Har været her een gang før for 2 år siden. Men denne her gang har jeg fundet ud af at jeg elsker byen. Og at jeg skal tilbage igen så snart som muligt..
Marrakech er et virvar af sanseindtryk. Stærke farver, dufte af Safran, hestevogne, æsler med trækvogne fyldt med frugt, børn i bare tæer, kattekillinger der sover i skyggen, flaskegrøn keramik, lædertasker i alle tænkelige modeller, smykker, farverige kakler. Alt. Boder med juice som de presser foran øjnene af dig. Appelsin, mango, granatæble, melon. Vogne med dadler og cashewnødder, gamle mænd ved store gryder der varmer kikærter som du får i et kræmmerhus med salt og kommen til 1kr. Slangetæmmere, Henna damerne som vil dekorere dig, scootere der haster forbi, friskbagt brød, sæber, fake arganolie, pashminatørklæder, snabelsko i alle farver og former. Her er virkelig belæg for at fylde en stor kuffert op. Og jeg har gjort det denne gang.

Med atlasbjergene som bagtæppe, sidder man på én af de mange tagterrasser og får skænket myntete (jeg beder altid om IKKE at få sukker i, ellers er den ULTRA sød). Ser solen gå ned over den smukke Koutobia Moské.

Jeg vil gerne anbefale mine yndlingssteder og tips og tricks i dette indlæg, så du kan få inspiration til en tur.

 

Rejsen: du kan tjekke NORWEGIANS lavpriskalender, og kan være heldig at få en DIREKTE returbillet til 1000,-. Det tager 4 1/2 time, og så er du i F%%%ing NORDAFRIKA! Wtf! Just do it!

 

KAFFE OG THE

Café des epices

Dette sted ligger på Place des Epices (der betyder krydderipladsen). Her kan du få virkelig god kaffe. Du kan enten sidde nede på gaden og se virvarret af handlende der går forbi, eller snuppe tagterrassen i solen og se det hele lidt fra oven (Kan virkelig anbefales). Det her er mit favorit kaffested hvor jeg kommer næstenhver dag. Anbefaler ikke dette sted til mad.

 

Terasse des epices

Samme ejer som cafeen, men dette sted ligger længere inde i souken. Også god kaffe og kan anbefale deres små indbagte pastilla med ost og grøntsager. Dejlig udsigt.

 

Café Clock

Dette sted ligger i den anden ende af Medinaen end Souk’en og tager ca 20 min på gåben. Men stedet er virkelig hyggeligt. De har igen en fantastisk tagterrasse og jeg elsker at indtage min morgenmad og kaffe her. For scrambled eggs med brød, friskpresset juice og god kaffe, betaler du ca 28kr. Me like!

 

Café Kif Kif

Hvis du strander på den store plads “Jamaa el Fna! og mangler et sted at hvile benene, så er denne tagterasse virekelig hyggeligt. Tag en kop the her og se solen gå ned over den smukke Koutoubia Moské.

 

SPISESTEDER

 

Le Jardin

Den smukkeste have, Hvor man sidder blandt palmer, hibiscus figentræer og meget mere og indtager sin mad. Deres tagine med kylling og oliven og preserverede citroner er god!

 

Nomad

Det nye super hippe sted at spise i Marrakech. Man sidder på den vildeste tagterasse på Place des epices (Lige overfor “Cafe des epices”) Her er den sejeste udsigt, og de serverer lækker marokkansk/europæisk fusionskøkken. LIdt mere high end, men jo ikke dyrere end hvad der svarer til at gå på grillbar i en forstad i DK 🙂

 

Founduk.

Har ikke været der- Men det skulle være for vildt! Lidt mere fine dining end de fleste steder.

 

CHEAP EATS

 

LA Bahriya

BILLIGT sted. OG er du til seafood er du i himlen her- Dette er dog i The new city, som hedder “Gueliz” så er du i Medinaen (den gamle bydel) skal du lige tage en 30kroners taxa!

 

AKTIVITETER

Jardin Majorelle

Den smukkeste kaktushave som designeren Yves saint Laurent har udsmykket. Virkelig en smuk og æstetisk oplevelse. Kan dog være lidt overfyldt med turister.

SHOPPING

Hjertet i Marrakech er den gamle souk, som har alverdens fine ting. Det kan føles uoverskueligt. Men start med at gå en tur den første dag og udse dig de ting du kan lide. Derefter kan du tage pruttehatten på og gå amok næste dag. Berberne dernede er ikke ublu for at starte med en tårnhøj pris. OG du skal heller ikke ære ublu for at presse prisen ned til en 5.del. Du kan også  google dig frem til pruttemetoder i souken. Det er faktisk en kunst. Og jeg kan godt lide det. Det er nærmest en dans. En dans jeg efterhånden er ret skrap til.

Jeg købte: Lædertasker til omkring 100 dkk, pashimna tørklæder, pudebetræk,sølvøreringe, keramik og et smukt Beni ouran tæppe. Sørg for at have en stor tom kuffert med. Det kan godt betale sig.

HER SKAL DU BO

Budget: Hvis du gerne vil spare pengene til at shoppe for, så kan jeg VARMT anbefale at du bor hos Sarah og Luc i deres smukke Riad. Hvis du er en festabe skal du ikke bo her, men ætter du pris på ro når du ikke er ude i Marrekech mylder, så er det her sted perfekt! De har en smuk solterasse og morgenmaden er fantastisk! Og så taler Sarah godt engelsk og er vildt sød til at hjælpe med udflugter. DU kan booke stedet her på Airbnb: https://www.airbnb.dk/rooms/4362246 eller her http://chezlafricain.tumblr.com

Mellempris: Her boede jeg første gang jeg var i Marrakech og blev straks gode venner med bestyreren Hassan. Han er verdens sødeste og vil stå på pinde for dig gennem  hele besøget. Hils Hassan fra mig og nyd denne smukke Riad, service i topklasse og smukke værelser. http://www.darzaman.co.uk

Luksus: Jeg har ikke selv været så heldig at bo her, men har fået det varmt anbefalet.  Har prøvet at få værelse, men her har været optaget.  http://riad-yasmine.com 

Et andet lækkert sted hvor jeg heller ikke har boet, men DRØMMER om til min næste tur er: http://beldicountryclub.com

OBS: Det er KOLDT om aftenen. Så selvom det er 25 grader i løbet af dagen, kan temperaturen sagtens ryge ned på 8 grader om aftenen, så HUSK en varm jakke- KH mormor 😉