Jeg har det sgu ret godt. På de fleste planer synes jeg at livet kører, at lykken tilsmiler mig, og jeg føler mig meget heldig. For jeg er jo rask.

Alligevel kan jeg godt blive ramt indimellem. Jeg ved aldrig hvornår det sker. Men det sker bare. Oftest når jeg går forbi spejlet. Eller når jeg kigger på gamle billeder. Af pigen med det lange mørke hår og den fine krop. Og det lyder jo sindssygt overfladisk. Men mit nye udseende er jo også en reminder på hvad der er sket de sidste 7 mdr.

Det var nemmere da jeg var i kemo. Der var jeg i survival mode. Og jeg havde en fest med mine parykker. Men nu vokser mit hår. HELT VILDT hurtigt. Og så er det blevet tykt. Jeg har aldrig haft tykt hår. Tværtimod. Noget tyndt sjask var det. Og nu har jeg en tyk genstridig hjelm. Der stritter til alle sider når jeg vågner om morgenen.

Har prøvet at lægge det ned med gele, lave sideskildning, eller rede det helt ned, men jeg kommer til at ligne en Hitler jugend agtig teenager, der har leget med fars pomade.
Så har seriøs hårkrise for tiden. Og det synes jeg sgu er svært. Savner mit lange feminine garn.

Det andet er min krop. Jeg har ALDRIG været blufærdig. Tværtimod. Har været den første til at smide trevlerne til nat-nøgenbadning om sommeren, og aldrig svedt over at skulle klæde om sammen med andre. Fordi jeg var glad for min krop og mine små naturlige bryster. Det har ændret sig. Jeg har ikke været i svømmehallen eller lignende siden min operation. For nu fortæller min krop en historie. Og jeg er bange for folks blikke. Når de ser mig uden tøj. Om de vil kigge på mig med øjne fyldt med ynk. Så jeg holder mig væk fra fællesbade og lignende.

Men så prøver jeg at minde mig om at det er midlertidigt. At om lidt er sommeren på vej. At jeg får silikonebryster i 38 års fødselsdagsgave til maj. Og at de forhåbentligt blir så flotte at jeg igen får lyst til at være nøgen i fællessaunaen.
At mit hår vokser ud og blir tykkere og stærkere end nogensinde før. Og at der findes så meget andet end udseende, og at denne oplevelse faktisk har gjort at jeg bedre kan lide den kvinde der kigger tilbage på mig i spejlet. Hun har efterhånden mange knubs på sit CV. Men det kan også noget.